clock icon
Δυνατότητα παράδοσης Next Day
cart icon
23.000+ προϊόντα
location icon
Pick up point
truck icon
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 60€ εντός Αττικής
Menu
Προϊόντα
Close
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Πώς να βελτιώσετε την εμπειρία gaming στον υπολογιστή σας

Πώς να βελτιώσετε την εμπειρία gaming στον υπολογιστή σας

Απολαμβάνετε να παίζετε ηλεκτρονικά παιχνίδια, όταν έχετε ελεύθερο χρόνο, αλλά ο υπολογιστής σας μοιάζει να ζορίζεται όταν καλείται να «φορτώσει» μερικά από αυτά, με αποτέλεσμα να δυσαρεστείστε και αντί να προσφέρετε στιγμές χαλάρωσης στον εαυτό σας, καταλήγετε να εκνευρίζεστε.

Εφόσον το gaming δεν αποτελεί την πρώτη σας προτεραιότητα και επιπλέον, δεν διαθέτετε ειδικές τεχνολογικές γνώσεις ούτε επαρκές βαλάντιο για την αγορά ενός νέου σταθερού pc, δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την gaming εμπειρία σας, αναβαθμίζοντας 3 βασικές παραμέτρους του υπολογιστή που ήδη έχετε στο σπίτι σας.

 

Κάρτα γραφικών

Η κάρτα γραφικών αποτελεί το Α και το Ω για έναν υπολογιστή που προορίζεται για παιχνίδια, έστω και ενός περιστασιακού «παίκτη». Από τη στιγμή που δεν έχετε τη δυνατότητα να διεξάγετε πλήρη αναβάθμιση του συστήματός σας, φροντίστε να προμηθευτείτε μία νέα κάρτα γραφικών, που να είναι όμως τεχνολογικά ισότιμη με την οθόνη, τον επεξεργαστή και τη μνήμη RAM του συστήματός σας.

Όταν πραγματοποιείτε έρευνα αγοράς προκειμένου να προμηθευτείτε μία νέα κάρτα γραφικών, ελέγξτε πρώτα το chipset -χαρακτηριστικό που ορίζει πόσο καλά και γρήγορα «τρέχουν» τα παιχνίδια- και δεύτερον, τη μνήμη της κάρτας -όση περισσότερη μνήμη και όσο πιο ψηλά είναι χρονισμένη, τόσο το καλύτερο.

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό τεχνολογίας προκειμένου να αγοράσετε την κατάλληλη κάρτα γραφικών για τον υπολογιστή σας, ώστε να μην προβείτε σε περιττά έξοδα που δεν θα φέρουν κανένα αισθητό αποτέλεσμα στο gaming, ή σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να αναβαθμίσετε δύο ακόμη παραμέτρους του desktop σας.

 

Επεξεργαστής

Όπως έχετε ήδη αντιληφθεί, τα «κομμάτια» που συνθέτουν τον υπολογιστή σας χρειάζεται να είναι μεταξύ τους παρόμοιας τεχνολογίας, προκειμένου να «συνεργάζονται» χωρίς να επιβαρύνει το ένα τη λειτουργία του άλλου -χωρίς δηλαδή, να δημιουργείται bottleneck, ή αλλιώς «μποτιλιάρισμα».

Ένας αξιοπρεπής επεξεργαστής για gaming χρειάζεται να διαθέτει τουλάχιστον 250GB χωρητικότητας στον σκληρό του δίσκο καθώς τα σύγχρονα ηλεκτρονικά παιχνίδια καταλαμβάνουν αρκετό χώρο και προφανώς, έχετε στη συλλογή σας περισσότερα από ένα. Όσον αφορά στους πυρήνες του, έχετε κατά νου ότι τα πολλά δημοφιλή παιχνίδια δεν απαιτούν περισσότερους από τέσσερις, επομένως προτιμήστε να επενδύσετε σε μια καλύτερη κάρτα γραφικών παρά στους περισσότερους πυρήνες του επεξεργαστή. 

Ένας εμπειρικός τρόπος για να επιλέξετε τον κατάλληλο επεξεργαστή για μία κάρτα γραφικών είναι να κοστίζει η δεύτερη κατά 1.5 φορά περισσότερο. Αν υποθετικά επιθυμείτε να προμηθευτείτε μια κάρτα γραφικών με τιμή 150 ευρώ, ο επεξεργαστής θα πρέπει να κοστίζει 100.

 

Μνήμη

Σε σχέση με μία ταχύτερη κάρτα γραφικών ή με έναν πιο γρήγορο επεξεργαστή, η περισσότερη μνήμη RAM δεν θα βελτιώσει από μόνη της την εμπειρία gaming, αλλά θα ωφελήσει εν γένει το σύστημά σας.

Το λειτουργικό σύστημα που έχετε εγκατεστημένο στον desktop σας και τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε, χρειάζονται αρκετή μνήμη για να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους στη RAM, χωρίς να τα προωθούν στον σκληρό δίσκο επιβραδύνοντας την διενέργεια των εργασιών σας. Την ίδια στιγμή, πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια «τρέχουν» ικανοποιητικά με μια μνήμη 4GΒ, αλλά είναι προτιμότερο να έχετε στη διάθεσή σας 8GB μνήμης, καθώς τα πιο σύγχρονα pc games θέτουν τη συγκεκριμένη χωρητικότητα ως προϋπόθεση.

Οπότε, το πιο συνετό που μπορείτε να κάνετε είναι να μετρήσετε πόση μνήμη RAM είναι απαραίτητη για το λειτουργικό σύστημα και τα προγράμματά σας και να προσθέσετε μία επιπλέον κάρτα σε μία από τις ελεύθερες γι αυτόν τον σκοπό υποδοχές της μητρικής κάρτας του υπολογιστή σας. Δώστε προσοχή όμως, στο είδος της έξτρα μνήμης RAM που θα επιλέξετε, καθώς είναι απαραίτητο να είναι της ίδιας χωρητικότητας με την αρχική και αν γίνεται, και της ίδιας φίρμας, προκειμένου να λειτουργούν και οι δύο χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.