clock icon
Δυνατότητα παράδοσης Next Day
cart icon
23.000+ προϊόντα
location icon
Pick up point
truck icon
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 60€ εντός Αττικής
Menu
Προϊόντα
Close
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Πόση RAM χρειάζεται τελικά το Gaming PC σου;

Πόση RAM χρειάζεται τελικά το Gaming PC σου;

Η μνήμη RAM (Random Access Memory) είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τη λειτουργία του σύγχρονου υπολογιστή. Ειδικά αν διαθέτεις gaming PC, το οποίο έχει… παραπάνω απαιτήσεις, η μνήμη RAM θεωρείται καίριας σημασίας για την απόδοση των video games, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό την όλη εμπειρία gaming.

 

Γιατί μια μνήμη RAM είναι απαραίτητη για το gaming pc σου

Τι είναι όμως η RAM; Είναι η βραχυπρόθεσμη μνήμη του pc που αποθηκεύει προσωρινά όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες που χρειάζεται το λειτουργικό σύστημα για να τρέξει κάθε πρόγραμμα που επιλέγεις. Το PC ανατρέχει συνεχώς και διαβάζει γρήγορα τις πληροφορίες από τη μνήμη RAM και στη συνέχεια τις διαγράφει. Χωρίς τη RAM, οι υπολογιστές θα ήταν πολύ πιο αργοί και πιθανώς κάποια προγράμματα να μην μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Σχετικά με το gaming PC, καθώς τα βιντεοπαιχνίδια κατασκευάζονται αξιοποιώντας μεγάλες ποσότητες δεδομένων, το μέγεθος της μνήμης RAM διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για να απολαμβάνεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Με μία επαρκή RAM, εξασφαλίζεται ποιοτική ανάλυση και εξαιρετικά γραφικά, gaming χωρίς κολλήματα και παύσεις, καθώς και υψηλές ταχύτητες στην απόδοση, πράγμα πολύ σημαντικό για την αγαπημένη σου δραστηριότητα.

 

Μνήμη RAM: Στο gaming το μέγεθος της μνήμης… μετράει

Πόση μνήμη RAM χρειάζεσαι ιδανικά για να παίξεις τα πλέον σύγχρονα και απαιτητικά video games; Ενώ μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι όσο περισσότερη τόσο καλύτερα, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα, αφού με ένα υπερβολικό μέγεθος, μεγάλο μέρος της μνήμης θα μένει αχρησιμοποίητο και θα είναι συνεπώς άχρηστο.

Το πιο κατάλληλο μέγεθος μνήμης RAM για gaming PC είναι τα 8GB, για τα περισσότερα είδη παιχνιδιών. Τα 12 δε, μέχρι και 16GB προσφέρουν παραπάνω άνεση στα προγράμματα που μπορείς να έχεις ανοιχτά συγχρόνως, κατά τη διάρκεια του gaming. Σίγουρα είναι εμφανής η διαφορά μεταξύ των 4GB και 8GB, καθώς σε απαιτητικά και περίπλοκα παιχνίδια τα 4GB δεν είναι αρκετά και θα νιώθεις σαν να μειονεκτείς έναντι των 8GB.

Στο μέλλον βέβαια είναι πιθανό τα 32GB να αποτελούν την καλύτερη επιλογή, αλλά προς το παρόν με τουλάχιστον 8GB έως 12GB μπορείς να απολαύσεις το gaming σε ικανοποιητικό επίπεδο.

 

Τι άλλο χρειάζεται να προσέξεις πριν επιλέξεις μνήμη RAM

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που είναι απαραίτητο να εξετάσεις προτού καταλήξεις στην επιλογή σου για μια νέα μνήμη RAM είναι η ταχύτητα που μπορεί να υποστηρίξει ώστε να προσφέρει πραγματική ώθηση σε όλο το σύστημα του υπολογιστή σου.

Είναι σημαντικό να προσέξεις τη συμβατότητα των μνημών που συνδυάζεις διότι με τις μεγαλύτερες ταχύτητες έρχονται και μεγαλύτερα timings, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις του pc ελάχιστα να επηρεάζονται. Αν θέλεις λοιπόν, να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τη δυνατότητα συνδυασμού καρτών μνήμης ενδείκνυται να χρησιμοποιείς τα ίδια μοντέλα μνήμης -διαφορετικά οι δύο μνήμες που θα έχεις τοποθετήσει στον υπολογιστή σου θα λειτουργούν με την ταχύτητα της πιο αργής.

Αξίζει επιπλέον να δεις ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό της μνήμης RAM, που αφορά στον τύπο της και καλείται Double Data Rate (DDR). Χάρη σε αυτό είναι δυνατό η μνήμη RAM να λειτουργεί σε συχνότητες μικρότερες από την ταχύτητα που προτείνει ο κατασκευαστής, επομένως επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με διπλάσια συχνότητα από την πραγματική συχνότητα λειτουργίας της.