clock icon
Δυνατότητα παράδοσης Next Day
cart icon
23.000+ προϊόντα
location icon
Pick up point
truck icon
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 60€ εντός Αττικής
Menu
Προϊόντα
Close
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Πώς να πάτε ξέγνοιαστοι στις διακοπές

Πώς να πάτε ξέγνοιαστοι στις διακοπές

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι ip κάμερες είναι κάμερες τελευταίας τεχνολογίας που έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο μέσω αισθητήρων, και μπορούν να τοποθετηθούν στο σπίτι σας ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο. Έτσι, συνδέονται με Wi- fi στο Internet και στη συνέχεια με το smartphone σας ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή, μέσω ειδικής εφαρμογής. Αυτό είναι ιδανικό για την  ασφάλεια του χώρου σας, καθώς όταν λείπετε από το σπίτι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να συνδεθείτε με το κινητό σας τηλέφωνο για παράδειγμα, και να παρακολουθήσετε σε ζωντανό χρόνο τι ακριβώς συμβαίνει και αν είναι όλα καλά.

Αν θέλετε λοιπόν να πάτε διακοπές και ανησυχείτε για πιθανή διάρρηξη στο σπίτι σας, οι ip κάμερες που θα έχετε εγκαταστήσει θα σας στείλουν ειδοποίηση στο κινητό σας αν συμβεί παραβίαση του σπιτιού σας από ληστές, και θα μπορείτε να δράσετε άμεσα, καλώντας την αστυνομία. Επιπλέον, εάν ας πούμε λείπετε για λίγες ώρες από το σπίτι σας και ανησυχείτε αν είναι καλά το κατοικίδιό σας, μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή και να τσεκάρετε όποτε θελήσετε.

Ποια τα πλεονεκτήματα όμως των ip καμερών έναντι των συμβατικών αναλογικών καμερών;

- Σύνδεση με το Διαδίκτυο. Όπως αναφέραμε, οι ip κάμερες σας δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης εξ’ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου, κάτι το οποίο δε μπορείτε να κάνετε με τις αναλογικές.

- Μεγαλύτερη κάλυψη του χώρου. Οι  ip κάμερες είναι εξοπλισμένες με πολλούς αισθητήρες, και έτσι μπορούν να καλύψουν χώρο που θα χρειάζονταν 3 η 4 αναλογικές κάμερες. Ενώ λοιπόν το αρχικό κόστος των  ip καμερών είναι μεγαλύτερο από των αναλογικών, συμφέρει αφού χρειάζεστε λιγότερες.

- Καλύτερη ανάλυση και δυνατότητα ήχου. Η ποιότητα της λήψης των ip καμερών είναι μακράν καλύτερη από των αναλογικών, με τις πιο καλές να έχουν πολύ υψηλή ανάλυση και δυνατότητα καθαρής εικόνας και σε συνθήκες σκοταδιού. Επίσης, υπάρχουν κάποια μοντέλα που μπορούν να καταγράφουν και ήχο.

- Είναι ασύρματες, και επομένως μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο, χωρίς καλώδια. Οι πιο ακριβές όμως μπορούν να συνδεθούν με το Internet και με καλώδιο Ethernet, για ακόμα πιο γρήγορη και ποιοτική σύνδεση.

- Δυνατότητα δημιουργίας δικτύου. Οι  ip κάμερες μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυο Wi- fi που θα καλύπτει ολόκληρο το χώρο σας, και μπορούν να συνδέονται και μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν πληροφορίες και δεδομένα.

- Μπορούν να «μαρκάρουν» στιγμές. Σε αντίθεση με τις αναλογικές κάμερες, όπου πρέπει κανείς να παρακολουθήσει τα καταγεγραμμένα αρχεία και να ψάξει τη στιγμή που έγινε κάτι ύποπτο, οι ip κάμερες  σας εξοικονομούν χρόνο αποθηκεύοντας τις στιγμές στις οποίες παρατηρήθηκαν κινήσεις και ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Όπως βλέπετε, τα υπέρ των ip καμερών είναι πολλά και αξίζει κανείς να επενδύσει λίγα χρήματα παραπάνω, εάν θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Αποτελούν ένα πραγματικά ισχυρό όπλο ενάντια στις κλοπές και τις διαρρήξεις που αυξάνονται ολοένα, και σε συνδυασμό με άλλα συστήματα ασφαλείας, όπως συναγερμοί και κλειδαριές, θα σας αφήσουν να κάνετε ξέγνοιαστοι τις διακοπές σας, χωρίς να ανησυχείτε κάθε λίγο για την ασφάλεια του σπιτιού σας.