clock icon
Δυνατότητα παράδοσης Next Day
cart icon
23.000+ προϊόντα
location icon
Pick up point
truck icon
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 60€ εντός Αττικής
Menu
Προϊόντα
Close
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Πώς το gaming περνάει την ψυχαγωγία σε… άλλη διάσταση!

Πώς το gaming περνάει την ψυχαγωγία σε… άλλη διάσταση!

Τα τελευταία χρόνια, το gaming έχει πάει σε άλλο επίπεδο και με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα βιντεοπαιχνίδια έχουν γίνει πιο συναρπαστικά από ποτέ.

Τα απίστευτα γραφικά, η τέλεια κίνηση, ο ρεαλισμός, η μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και οι ατελείωτες επιλογές που σου δίνονται, είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου gaming, το οποίο πλέον κεντρίζει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Το να είσαι gamer στις μέρες μας όμως δεν είναι μόνο χόμπι, αλλά για κάποιους μπορεί να γίνει και επάγγελμα με ασύλληπτα κέρδη.

Τα eSports, δηλαδή τα ηλεκτρονικά αθλήματα, είναι μια μορφή ανταγωνισμού σε online βιντεοπαιχνίδια διαφόρων ειδών, στα οποία συμμετέχουν επαγγελματίες παίκτες, ενώ προβάλλονται ζωντανά και στο Διαδίκτυο.

Για να αντιληφθείς το μέγεθος των αμοιβών των παικτών των eSports, το συνολικό χρηματικό έπαθλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του πολύ δημοφιλούς παιχνιδιού μάχης σε αρένα Dota 2, ήταν κάτι παραπάνω από 34 εκατομμύρια δολάρια για το 2019, ενώ για το 2017 και το 2018 ήταν περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα!

Η νικήτρια ομάδα συγκεκριμένα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019 έλαβε χρηματικό έπαθλο 15.603.133 δολαρίων, το οποίο σημαίνει ότι στον κάθε νικητή αντιστοιχεί ποσό 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων. To χρηματικό έπαθλο μάλιστα για τον κάθε παίκτη της φιναλίστ ομάδας έφτασε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 892.000 δολαρίων.

Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του γκολφ, ο πασίγνωστος Tiger Woods, κέρδισε 2,07 εκ. δολάρια για την κατάκτηση του Masters του 2019. Ο Novak Djokovic, παγκοσμίου κλάσης τενίστας, έλαβε το χρηματικό ποσό των 2.9 εκ. δολαρίων για την κατάκτηση του Wimbledon του 2019.

Και μόνο λοιπόν αν σκεφτείς ότι σε δημοφιλή αθλήματα με τεράστιες απολαβές, όπως το γκολφ και το τένις, οι νικητές των πιο διάσημων πρωταθλημάτων κερδίζουν ανάλογα ή ακόμα και  μικρότερα χρηματικά έπαθλα, καταλαβαίνεις πόσο μεγάλο μερίδιο της αγοράς έχουν κατακτήσει τα eSports!

Βέβαια, για να γίνει κανείς επαγγελματίας gamer και να συμμετέχει σε αυτά τα πρωταθλήματα είναι εξαιρετικά δύσκολο και μόνο ελάχιστοι καταφέρνουν να προκριθούν. Απαιτεί αμέτρητες ώρες προπόνησης και πολλές δεξιότητες.

Φαντάσου ότι για να επιλεχθεί κάποιος στις ομάδες που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, στο οποίο υπάρχει ρεαλιστική προσομοίωση των συνθηκών με πετάλια, τιμόνι και λοιπά, απαιτούνται τεστ γνώσεων, φυσικής κατάστασης και πραγματικής οδήγησης εκτός παιχνιδιού!

Επίσης, η ζωντανή παρακολούθηση των ηλεκτρονικών αθλημάτων προσελκύει εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως και η δημοτικότητά τους είναι ολοένα αυξανόμενη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ ζωντανής παρακολούθησης πρωταθλήματος eSports ανήκει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του League of Legends, και είναι περίπου 60 εκατομμύρια θεατές! Τρεις φορές δηλαδή περισσότερο από όσους είδαν τους τελικούς του NBA στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα πρωταθλήματα διεξάγονται σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο και δεν είναι λίγοι αυτοί που ταξιδεύουν για να παρακολουθήσουν από κοντά.

Επιπλέον, πολλοί χρήστες στο Διαδίκτυο επενδύουν και σε στοιχήματα για eSports, που υπάρχουν πλέον στις περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες.

Ένας ολόκληρος καινούριος κόσμος λοιπόν ξετυλίγεται μέσα στις οθόνες μας!

Αυτό αποδείχτηκε και στις αρχές του 2019, οπότε και ο καλλιτέχνης ηλεκτρονικής μουσικής Marshmello, πραγματοποίησε εικονική συναυλία μέσα στο δημοφιλές παιχνίδι μάχης Fortnite, στην οποία παρακολούθησαν περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες!