ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Blog

6 πράγματα που χρειάζεται να σκεφτείς πριν επιλέξεις gaming pc

Ασχολείσαι με το gaming; Αν ναι, τότε ήρθε η στιγμή να εξασφαλίσεις ότι το PC διαθέτει τα απαραίτητα τεχνικές προδιαγραφές για να σού προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε κάθε game!

Δες παρακάτω ποια είναι τα 6 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν αγοράσεις ένα καινούριο gamingPC.

 

Επεξεργαστής

Ένας καλός και σύγχρονος επεξεργαστής είναι το παν για το gaming, αφού είναι το πιο βασικό εξάρτημα του υπολογιστή σου. Για καλή απόδοση και υψηλές ταχύτητες, πράγμα σημαντικό για τα παιχνίδια, επίλεξε επεξεργαστή από 2,5 GHz και πάνω.

 

Κάρτα γραφικών

Μια σημαντική παράμετρος που θα πρέπει να σκεφτείς είναι η απόδοση των γραφικών σε κάθε game. Για full επιδόσεις, επίλεξε μια νέα κάρτα γραφικών για να αντικαταστήσεις την υπάρχουσα στο PC σου, λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές των games με τα οποία καταπιάνεσαι πιο συχνά.

Αν σου αρέσει η υψηλή ανάλυση και παίζεις παιχνίδια που δίνουν έμφαση στις λεπτομέρειες, διάλεξε μια κάρτα γραφικών με μνήμη 4GB και πάνω. Περιττό να πούμε ότι τα γραφικά στο gaming πλέον είναι τόσο καλά που συνιστούν μία οπτική απόλαυση.

 

Μνήμη RAM

Μην ξεχνάς ότι τα σύγχρονα video games καταλαμβάνουν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και χρειάζονται επαρκή μνήμη RAM, ώστε να γίνεται ταχύτατη επεξεργασία των δεδομένων, αλλά και να υπάρχει και περιθώριο ελεύθερου χώρου για να μην υπερφορτώνεται το PC, με αποτέλεσμα να πέφτει η απόδοση.

Τα 8GB μνήμης θεωρούνται ιδανικά για όλων των ειδών gaming και επαρκούν για την ώρα ώστε να μην σε αποσπούν τυχόν κολλήματα ή καθυστερήσεις στο παιχνίδι σου.

 

Αξεσουάρ gaming

Τα πλέον απαραίτητα αξεσουάρ που δεν πρέπει να παραμελήσεις είναι το gaming ποντίκι και to πληκτρολόγιο ειδικά για βιντεοπαιχνίδια, διότι χάρη στα προηγμένα τους χαρακτηριστικά μπορούν να ανταποκρίνονται στις εντολές σου πιο γρήγορα από τα συμβατικά. Ακόμα, διαθέτουν και άλλα χαρακτηριστικά, όπως πολύχρωμο φωτισμό και έξτρα κουμπιά.

Ανάμεσα στα αξεσουάρ gaming που θα βρεις στην αγορά, πιθανώς αξίζει να επενδύσεις και σε ένα ζευγάρι gaming ακουστικά που να διαθέτει μικρόφωνο. Πέρα από το ότι προσφέρουν μία άλλη διάσταση ήχου που κάθε gamer θα λατρέψει, είναι σημαντικό να έχεις την ευκαιρία να επικοινωνείς καθώς σε πολλά online games οι χρήστες συνεργάζονται και επικοινωνούν μεταξύ τους.

 

Αναβαθμίσεις

Το gaming είναι ένα απαιτητικό hobby. Χρειάζεται να έχεις κατά νου πως το pc που προμηθεύεσαι τώρα, μπορεί να θεωρείται ξεπερασμένο σε 5-6 χρόνια. Γι αυτό ενημερώσου εκ των προτέρων για τις αναβαθμίσεις που μπορεί να δεχτεί, ώστε να μην αναγκαστείς να ξοδευτείς και να αγοράσεις νέο υπολογιστή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ίσως να χρειαστεί για παράδειγμα, να επιλέξεις μια νέα κάρτα γραφικών, συμβατή με το PC σου, ή κάποιο άλλο εξάρτημα που βελτιώνει την απόδοση της συσκευής θεαματικά.

 

Κόστος

«Φυσάει» το καινούριο gaming pc που επιθυμείς να αποκτήσεις, αλλά είναι απαραίτητο να ανταποκρίνεται στις gaming ανάγκες σου όσο και στην οικονομική σου δυνατότητα. Λάβε υπόψη ότι πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο με περισσότερα χαρακτηριστικά και ρυθμίσεις (π.χ. ποντίκι και πληκτρολόγιο), απλά χρειάζεται να ξέρεις πώς να οριοθετείς τις πραγματικές σου απαιτήσεις.

Επίλεξε να προμηθευτείς πρώτα τα βασικά «κομμάτια» του νέου σου gaming pc, που σου επιτρέπουν να κάνεις αργότερα αναβαθμίσεις και τυχόν επεκτάσεις, και ύστερα να διαλέξεις τα αξεσουάρ που θα απογειώσουν την εμπειρία σου!