ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Blog

Μικρά μυστικά για την καλύτερη λειτουργία των laser εκτυπωτών

 

Πραγματοποιείτε τις εκτυπωτικές σας εργασίες στο σπίτι ή το γραφείο σας με έναν εκτυπωτή laser τεχνολογίας και αναρωτιέστε πώς μπορείτε να αυξήσετε την απόδοσή του.

 

Διαβάστε παρακάτω μερικά μυστικά για να βελτιώσετε τις laser εκτυπώσεις αντλώντας το μέγιστο όφελος από το toner που περιέχει η συσκευή.

 

Διατηρήστε τον laser εκτυπωτή σαν καινούριο!

 

Κάθε εκτυπωτική συσκευή είναι απαραίτητο να συντηρείται ώστε να λειτουργεί σωστά κάθε φορά που τη χρειάζεστε. Μην ξεχνάτε λοιπόν, τη συντήρηση! Κάθε μοντέλο εκτυπωτή διαθέτει μια λειτουργία συντήρησης, που ελέγχει το σύνολο των συστημάτων ώστε να είστε βέβαιοι ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Ενεργοποιήστε τη συντήρηση κάθε ένα με δύο μήνες.

 

Στο πλαίσιο της συντήρησης του εκτυπωτή, είναι σημαντικό να φροντίζετε και για τις ενημερώσεις του λογισμικού του. Οι κατασκευάστριες εταιρείες προσφέρουν ενημερώσεις ανά διαστήματα για τις συσκευές τους μέσω Internet και μπορείτε να τις ελέγχετε και να τις αποδέχεστε διότι εισάγουν βελτιώσεις που ενισχύουν τη λειτουργία του εκτυπωτή σας.

 

Δώστε επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή στο χαρτί που χρησιμοποιείτε για τις εκτυπώσεις σας. Αν το χαρτί είναι εξαιρετικά φθηνό, μπορεί να είναι και χαμηλής ποιότητας, περίπτωση που είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά τις εκτυπώσεις σας ή και να προκαλέσει εμπλοκές. Επιλέξτε το χαρτί που μπορεί να δεχτεί η εκτυπωτική συσκευή σας, ανατρέχοντας στο βιβλίο οδηγιών του κατασκευαστή.

Όταν χρειάζεστε να εκτυπώσετε μεγάλο αριθμό σελίδων -περισσότερες από 250- καλύτερα να πραγματοποιήσετε την εκτύπωσή σας τμηματικά. Διαφορετικά, μπορεί να υπερθερμανθεί η συσκευή σας και να καταστραφεί, καθώς κατά τη διάρκεια της laser εκτύπωσης σημειώνεται μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του εκτυπωτή.

 

Κρατήστε σε καλή κατάσταση το toner!

 

Καταρχάς, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις απομιμήσεις όταν επιλέγετε αναλώσιμα για τη laser εκτυπωτική συσκευή σας. Προτιμήστε τα γνήσια ανταλλακτικά που προτείνονται στο εγχειρίδιο χρήσης του εκτυπωτή ή συμβατικά από προμηθευτή που γνωρίζετε πως μπορείτε να εμπιστεύεστε.

Αν το toner πλησιάζει προς το τέλος του, μην βιαστείτε να το αλλάξετε! Όταν εμφανιστεί η ένδειξη ότι το toner εξαντλείται, δοκιμάστε να το βγάλετε από τη συσκευή, να το ανακινήσετε με μαλακές κινήσεις και να το τοποθετήσετε πάλι στη θέση του. Η σκόνη που περιέχει το toner μπορεί να μετακινηθεί και να αρκέσει για μερικές ακόμη σελίδες εκτύπωσης.

 

Όταν έρχεται η στιγμή να αντικαταστήσετε το toner που τελείωσε με ένα καινούριο, προσέξτε πολύ τις κινήσεις σας! Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τις οδηγίες αντικατάστασης και μην κάνετε κινήσεις που καταπονούν τη συσκευή ή τα εξαρτήματα στο εσωτερικό μέρος της συσκευής.