ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Blog

Τεχνολογία σε 100 χρόνια: 9 Πράγματα που θα Αλλάξουν τη Ζωή μας

Όταν σκεφτόμαστε το μέλλον, οι πρώτες εικόνες που μας έρχονται αυτόματα στο μυαλό, είναι από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ο κινηματογράφος υπήρξε το μέσο που αντικατόπριζε καλύτερα την αστείρευτη περιέργεια του ανθρώπου και την ανυπομονησία του να μεταφερθεί στο μέλλον.Ακόμα και στη δεκαετία του '80, ο 21ος αιώνας φάνταζε ώς ένα πολύ μακρινό μέλλον, με τον άνθρωπο να περιστοιχίζεται από ρομπότ, να μεταφέρεται με ιπτάμενα οχήματα, να παίζει virtual σκάκι κτλ.Τα σενάρια αυτών των ταινιών ήταν σίγουρα ευφάνταστα, αλλά και προφητικά. Όσο απίστευτο και να φαίνεται, πολλές από τις τεχνολογίες αυτών των ταινιών, σήμερα αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας μας.

 

Ακόμα και σήμερα, αναρωτιόμαστε πώς θα είναι η ζωή σε 20, 50, 100 χρόνια. Πόσο θα αλλάξει η ζωή μας; Ποιες τεχνολογικές καινοτομίες θα γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας μας; Άπειρα ερωτήματα με τους ειδικούς να ψάχνουν να βρουν μια απάντηση για όλους εμάς.

 

Έτσι και η Samsung, στα πλαίσια της καμπάνιας προώθησης της πλατφόρμας Smart Things, που στοχεύει να κάνει τα σπίτια μας πιο «έξυπνα», απευθύνθηκε σε διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, βραβευμένους φουτουριστικούς αρχιτέκτονες και πρωτοπόρους πολυοδόμους, για να δώσουν τη δική τους εκδοχή και να κάνουν τις δικές τους προβλέψεις, για το πώς θα είναι το μέλλον μας και ποιά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κόσμου μας σε έναν αιώνα.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα SmartThings Future Living Report της Samsung και λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις της περιβαλλοντικής αλλαγής, της αύξησης του πληθυσμού και της κατασπατάλησης των πόρων του πλανήτη, το μέλλον μας θα είναι κάπως έτσι:

 


Θα κατοικούμε και σε υποβρύχιες πόλεις.

Η αύξηση της στάθμης του νερού θα έχει σαν αποτέλεσμα την ανάγκη δημιουργίας υποβρύχιων πόλεων. Το νερό θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό για την δημιουργία μιας ατμόσφαιρας, απαραίτητη για να μπορούμε να αναπνέουμε σε συνδυασμό με την παραγωγή καύσιμου υδρογόνου.

 

article2

 


Ετοιμαστείτε για τους σούπερ ουρανοξύστες.

Εάν οι ουρανοξύστες που δεσπόζουν σήμερα στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου σας προκαλούν δέος, τότε προετοιμαστείτε για τους σούπερ ουρανοξύστες που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον. Οι σούπερ ουρανοξύστες θα είναι κατασκευασμένοι από νανοσωλήνες άνθρακα και νανονήματα από διαμάντια που θα “απογειώσουν” σε νέα ύψη αυτά τα εντυπωσιακά κτίρια.

 

Θα κατοικούμε και σε υπόγειες πολυκατοικίες.

Όπως ακριβώς θα έχουμε τη δυνατότητα να χτίσουμε υψηλότερα κτίρια, αντίστοιχα και με τους γεωξύστες, θα δίνεται η δυνατότητα κατασκευής κτιρίων βάθους 25 ορόφων και άνω.

 

Η αποικία στο διάστημα θα γίνει πραγματικότητα.

Το όνειρο πολλών ανθρώπων θα γίνει πραγματικότητα, με τη δημιουργία των πρώτων αποικιών στο διάστημα, ξεκινώντας από το φεγγάρι και μετά τον 'Αρη.

 

Θα εκτυπώνουμε σπίτια και έπιπλα σε 3D εκτυπωτές.

Οι 3D εκτυπωτες που μπήκαν στη ζωή μας μόλις τα τελευταία χρόνια, αποτελούν μια εξαιρετική τεχνολογική καινοτομία που μας επιτρέπει να τυπώνουμε τρισδιάστατα αρκετά πράγματα. Μην εκπλαγείτε όταν στο μέλλον θα δείτε το πρώτο πλήρως επιπλωμένο σπίτι από 3D εκτυπωτές!

 

Το φαγητό σας θα είναι έτοιμο από..3D εκτυπωτή.

Προβλέπεται ότι η εξέλιξη των 3D εκτωπωτών θα είναι τόσο επαναστατική ώστε να καθιστά δυνατή ακόμη και την εκτύπωση φαγητού! Θα έχουμε τη δυνατότητα να εκτυπώνουμε όχι μόνο απλά γεύματα, αλλά και φαγητά από μενού εστιατορίων, βραβευμένων με αστέρια Michelin.

 

Δεν θα αποχωριστείτε ποτέ το σπίτι σας χάρη στο προσωπικό σας drone.

Δεν θα χρειαστεί πότε ξανά να κλειδώσετε την πόρτα του σπιτιού σας, να ενεργοποιήσετε το συναγερμό και να ανησυχήσετε για την ασφάλεια του σπιτιού σας, για όσο καιρό θα λείπετε. Στο μέλλον, θα υπάρχει δυνατότητα να κάνετε τα ταξίδια σας, άνετα και γρήγορα... από το σαλόνι του σπιτιού σας! Το προσωπικό σας drone θα μεταφέρει εσάς και το σπίτι σας σε όποιο προορισμό επιθυμείτε.

 

article3

 


Θα επικοινωνείτε με ολογράμματα.

Τι σας έρχεται στο μυαλό με τη λέξη ολόγραμμα; Μήπως η πρώτη κινηματογραφική ταινία Starwars το 1977; Μήπως η τηλεοπτική κάλυψη του CNN της πρώτης εκλογικής νίκης του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα, το 2008; Όποια και να είναι αυτή, το ολόγραμμα αποτελεί πλέον κομμάτι της ζωής μας και στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείται ευρέως από όλους. Τα ολογράμματα θα μπορούν να μας “αντικαταστήσουν” σε επαγγελματικές συναντήσεις, αλλάζοντας με αυτό το τρόπο τα δεδομένα των εργασιακών σχέσεων.

 


Τσεκ απ υγείας... στο σπίτι σας.

Στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε τσεκ απ της υγείας σας στο ίδιο σας στο σπίτι. Πώς; Χάρη στα λεγόμενα “medi-pods”. Τα medi-pods θαέχουν τη μορφή μιας κάψουλας στην οποία θα μπαίνετε για ένα σκανάρισμα και θα σας ενημερώνει αυτόματα για την κατάσταση της υγείας σας, αν χρειάζεται να επισκεπτείτε ένα γιατρό ή να προμηθευτείτε φάρμακα.