clock icon
Δυνατότητα παράδοσης Next Day
cart icon
23.000+ προϊόντα
location icon
Pick up point
truck icon
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 60€ εντός Αττικής
Menu
Προϊόντα
Close
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Κάρτες Μνήμης: Τί να Προσέξουμε Πριν Αγοράσουμε Μια

Κάρτες Μνήμης: Τί να Προσέξουμε Πριν Αγοράσουμε Μια

Πλέον οι κάρτες μνήμης είναι αναπόσπαστο κομμάτι των συσκευών τεχνολογίας που έχουμε στη διάθεσή μας. Αν και πολλοί παραβλέπουν τη σπουδαιότητα και σημαντικότητα τους, οι κάρτες μνήμης μας επιτρέπουν να επεκτείνουμε τις δυνατότητες του smartphone, του tablet ή της camera μας χωρίς να αγωνιούμε για το αν θα φτάσει ο χώρος της συσκευής ή αν θα πρέπει να συνδεθούμε άμεσα με μια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης ή τον υπολογιστή μας για να μεταφέρουμε αρχεία και να ελευθερώσουμε λίγο χώρο, για να δώσουμε την ευκαιρία στο επόμενο όνειρο μας να βρει τη θέση του στη συσκευή μας.

Παρ' όλα αυτά, η αγορά μιας κάρτας μνήμης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κάρτες μνήμης υπάρχουν πάρα πολλές στην αγορά αυτή τη στιγμή και όλες υπόσχονται θαύματα. Το θέμα είναι ποιες τα πραγματώνουν. Το μυστικό είναι να βρούμε την ιδανική κάρτα μνήμης για τις συγκεκριμένες ανάγκες της συσκευής μας. Άλλα, πώς;


1. Αγοράζουμε ΠΑΝΤΑ επώνυμες κάρτες μνήμης.

Παίζουμε με τη φωτιά αν επιλέξουμε κάρτα μνήμης αγνώστων κατασκευαστών. Καλύτερα επένδυστε σε “σιγουράκια”, όπως κάρτες μνήμης Kingston, Samsung, Verbatim και Sansidk. Μεγάλη προσοχή όταν αγοράζετε κάρτες μνήμης από το Ebay επειδή κυκλοφορούν “μαϊμού” κάρτες που είναι ολόιδιες με τις αυθεντικές. Σίγουρα μια εξαιρετικά χαμηλή τιμή, σε σχέση με την τιμή στην αγορά, θα πρέπει να σας προβληματίζει σχετικά με τη γνησιότητα της εν λόγω κάρτας.


2. Διαλέγουμε το σωστό format της κάρτας μνήμης για τη συσκευή που τη χρειαζόμαστε

Υπάρχουν πολλών ειδών κάρτες μνήμης. Για παράδειγμα, υπάρχει η Compact Flash, η οποία είναι πάρα πολύ δημοφιλής στα λίγο πιο παλιά μοντέλα, όπως και η SD που είναι κατά μακράν το πιο δημοφιλές είδος κάρτας, το οποίο έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά (βλέπε κάρτες μνήμης microSD, SDHC και SDXC), προσφέροντας απίστευτα γρήγορες μεταφορές δεδομένων και, φυσικά, μεγάλη χωρητικότητα.

TIP: Μια που μιλάμε για ταχύτητες, πάντα να ελέγχετε την ταχύτητα της εγγραφής ΚΑΙ ανάγνωσης μιας κάρτας μνήμης. Αυτό μπορείς να το δεις στην κλάση μιας κάρτας. Για παράδειγμα, μια Class 4 κάρτα παίζει στα 4ΜΒ/s, μια Class 8 στα 8MB/s κ.ο.κ. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στον εκτιμώμενο χρόνο ζωής, το λεγόμενο Mean Time Before Failure ή MTBF. Μια κάρτα που έχει, για παράδειγμα, εκτιμώμενο χρόνο ζωής ένα εκατομμύριο ώρες, θα σας πάει μια ζωή!


3. Επιλέγουμε GB... χωρίς φόβο και πάθος!

Η αγορά πολλών GB έναντι αδράς αμοιβής ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Πλέον, οι κάρτες μνήμης είναι διαθέσιμες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Οπότε, σκεφτείτε ένα σενάριο με τις max απαιτήσεις σας από μια κάρτα μνήμης και επιλέξτε τα ανάλογα GB. Επίσης, καλό θα ήταν να έχετε πάντα και μια “καβάτζα” (μια μικρή κάρτα μνήμης) σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Τώρα, όσο αφορά τα καινούρια USB sticks που συνδέονται σε πολλές θύρες (π.χ. micro USB) και προσφέρουν απίστευτη άνεση κινήσεων, δεν θα πρέπει να τα λαβαίνετε υπ' όψιν σας όταν επιλέγετε κάρτες μνήμης. Τα sticks είναι περισσότερο κάτι extra που σας δίνει την δυνατότητα να τραβήξετε και να ανεβάσετε δεδομένα στο PC σας εξαιρετικά εύκολα, παρά κάτι συναγωνίσιμο της κάρτας μνήμης.